U bent hier

In de kijker

Thuiszorg chronisch zieke kinderen: conceptnota

Chronisch zieke kinderen hebben langdurig medische zorg nodig, ook en vooral in de thuisomgeving. Voor degenen die thuis voor het kind in kwestie zorgen, geldt echter niet hetzelfde kader van respijtzorg als in residentiële zorg, waarbij iemand de zorg van hen overneemt. Leden van de Open Vld-fractie dienden daarom een conceptnota in, waarin ze onder andere voorstellen om deze kinderverpleegkundige respijtzorg ook in de thuisomgeving mogelijk te maken. De indieners lichtten de conceptnota toe, waarna de bespreking volgde met de leden van de commissie.

Video

Verslag

92 (2020-2021)
Externe sprekers
prof. dr. Gwendolyn Portzky (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie) en Kirsten Pauwels (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

92 (2020-2021)
Externe sprekers
prof. dr. Gwendolyn Portzky (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie) en Kirsten Pauwels (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie)
Verslaggevers
van Koen Daniëls aan minister Wouter Beke
3366 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.