U bent hier

In de kijker

Influencers

Een influencer is een persoon die invloed uitoefent op het gedrag van een beoogde doelgroep.  Bekende influencers hebben doorgaans veel volgers op social media, en in het bijzonder Instagram. De Universiteit Gent en de Artevelde Hogeschool peilden onlangs bij 179 Vlaamse influencers naar hun kennis over de bestaande regelgeving en de manier waarop ze communiceren over relevante maatschappelijke thema’s. Ook werd de vraag gesteld in hoeverre influencers nood hebben aan een deontologische code. Hoe staat minister Benjamin Dalle tegenover de resultaten van deze bevraging? Hoe ziet hij deze deontologische code? Hoe wil hij de kennis van de bestaande regelgeving bij influencers vergroten? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.