U bent hier

In de kijker

Ondersteuning korte keten Vlaamse landbouw: voorstellen van resolutie

De korte keten in de landbouwsector is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Door de coronacrisis kent de korte keten een stijgende populariteit. Leden van de commissie dienden voorstellen van resolutie waarbij ze de Vlaamse Regering onder andere vragen om de korte keten als belangrijke pijler mee te nemen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid, en om gerichte proefomgevingen op te zetten. De leden van de commissie bespraken deze voorstellen en namen ze bij de stemming aan.

Video

Verslag

773 (2020-2021) nr. 2
753 (2020-2021) nr. 2
Presentatie Cathy Coudyser (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.