U bent hier

In de kijker

Misbruik van VLAIO-steun

Om ondernemingen te helpen die door de coronacrisis verplicht moesten sluiten of ernstig omzetverlies leden, voorzag de Vlaamse Regering in meer 2 miljard euro aan extra steun via het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Uit inspecties bleek dat sommige ondernemers deze steun onterecht ontvingen. Ondernemingen die dit bewust deden, wil minister Hilde Crevits voor een periode van 5 jaar uitsluiten van VLAIO-steun. Hoe wil ze deze maatregel uitvoeren? Hoe wil ze een onderscheid maken tussen bewuste fraude en onbewuste vergissingen van bedrijfsleiders? Hoeveel coronasteun werd inmiddels teruggevorderd? Bekijk het verslag.

 

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Andries Gryffroy aan minister Hilde Crevits
3382 (2020-2021)
van Tom Ongena aan minister Hilde Crevits
3236 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.