U bent hier

In de kijker

Sportachterstand door coronacrisis

Door de coronacrisis moesten veel sportclubs hun werking stopzetten of tot een absoluut minimum herleiden, waardoor de instroom van nieuwe leden drastisch terugloopt. Een en ander leidt tot sportachterstand, en uit onderzoek over de lockdown in Portugal blijkt dat de fysieke conditie van jongeren met 20 tot 30 procent is afgenomen. Hoe staat minister Ben Weyts hiertegenover? Hoe wil hij de instroom in de sportclubs aanzwengelen? Hoe kan de sportachterstand worden weggewerkt, zodat jeugdige sporters opnieuw een conditie hebben die correspondeert met hun leeftijd? Kan het onderwijs hier een rol in spelen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

819 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

37 (2020-2021)
Verslaggever
Bespreking en conclusie
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.