U bent hier

In de kijker

Wijzigingen decreten door coronacrisis

Door de coronacrisis en de bijbehorende overheidsmaatregelen werden een aantal mensen tijdelijk werkloos. Hierdoor liepen ze het risico hun energie- en waterfacturen niet te kunnen betalen. Vorig jaar werd daarom een decreet goedgekeurd waarbij de distributienetbeheerders niet mogen overgaan tot het afsluiten van de toevoer van elektriciteit of aardgas, en werd ook de indieningstermijn van de EPB-aangifte geschorst. Een en ander werd gekoppeld aan de civiele noodsituatie. Leden van de meerderheidspartijen hebben nu een voorstel van decreet ingediend om die automatische koppeling af te schaffen, en de beslissing over deze opschortingen over te laten aan de Vlaamse Regering. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

705 (2020-2021) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.