U bent hier

In de kijker

Zoektocht naar Nationale Parken en Landschapsparken

Minister Zuhal Demir lanceerde onlangs de oproep voor drie extra nationale parken en drie nieuwe landschapsparken. Ze wil deze nationale parken een internationale uitstraling geven door in te zetten op biodiversiteit. Bij de landschapsparken wordt ingezet op de aanwezigheid van onroerend erfgoed. Op termijn moeten ze een oppervlakte van 10.000 hectare beslaan. Tegen eind september moeten de kandidaturen binnen zijn, waarna een jury er zich over zal buigen. Wat zijn de concrete vereisten waaraan zo’n park moet voldoen? Komt er een decretale verankering van deze parken? Hoe wordt de onafhankelijkheid van de jury gegarandeerd? Hoe wil de minister alle betrokken partijen benaderen? Wat met de landbouwpercelen of militaire domeinen in zo’n park? Welk budget wordt hiervoor uitgetrokken? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.