U bent hier

In de kijker

Heikele situatie freelancejournalisten

Hoewel grote mediabedrijven het ondanks de coronacrisis goed doen, plukken de freelancejournalisten die er werken daar de vruchten niet van. De relancemiddelen die de Vlaamse Regering vrijmaakte voor de sector, gaan ook naar de digitale transformatie van de mediabedrijven, en niet naar de journalisten zelf. Hoe wil minister Benjamin Dalle een oplossing aanreiken? Wil hij zorgen voor meer transparantie in de begroting en financiële stromen van de grote mediabedrijven? Hoe staat hij tegenover de evolutie om journalisten steeds meer freelance aan te werven in plaats van met een vast contract? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Karin Brouwers aan minister Jan Jambon
3102 (2020-2021)
van Chris Janssens aan minister Jan Jambon
3121 (2020-2021)

16:00 uur

van Karin Brouwers aan minister Benjamin Dalle
3124 (2020-2021)
van Katia Segers aan minister Benjamin Dalle
3195 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.