U bent hier

In de kijker

Resultaten Taskforce Leerachterstand en Welbevinden

Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen gemiddeld een half schooljaar leerachterstand hebben opgelopen door het verplichte afstandsonderwijs tussen maart en juni vorig schooljaar. Daarom werd ook een Taskforce Leerachterstand en Welbevinden opgericht, die in dit verband een plan van aanpak moest opstellen. Recent bracht die taskforce zijn eindrapport uit. Welke voorstellen bevat dit rapport? Welke budgetten wil minister Ben Weyts hiervoor uittrekken? Krijgen scholen extra ondersteuning als zij aan de slag gaan met bepaalde actiepunten op maat van hun school? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.