U bent hier

In de kijker

Malafide huurders, verhuurders en makelaars

Recent rondde het Steunpunt Wonen een studie af over de mogelijke invoering van een dynamische lijst van malafide huurders, verhuurders en vastgoedmakelaars. De conclusie uit het rapport is dat zo’n lijst juridisch onhaalbaar is, sociaaleconomisch onwenselijk is en ook niet tegemoetkomt aan een vraag vanop het terrein. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover de resultaten uit de studie? Ziet hij heil in andere instrumenten om huurders en verhuurders te beschermen tegen malafide personen? Wat zijn nu de verdere stappen in dit dossier? Komt er verder overleg met de sectororganisaties? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Manuela Van Werde aan minister Matthias Diependaele
2804 (2020-2021)
van Manuela Van Werde aan minister Matthias Diependaele
2994 (2020-2021)
van Mercedes Van Volcem aan minister Matthias Diependaele
3084 (2020-2021)
van Guy D'haeseleer aan minister Matthias Diependaele
3116 (2020-2021)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.