U bent hier

In de kijker

Aanpak dodehoekongevallen

Jaarlijks gebeuren zo’n 50 dodehoekongevallen, waarbij veelal zwakke weggebruikers in conflict komen met afdraaiende vrachtwagens. Een slachtoffer van zo’n dodehoekongeval dokterde een systeem uit om dergelijke ongevallen in de toekomst te vermijden. Minister Lydia Peeters zou dit systeem laten toetsen op de technische en juridische haalbaarheid. Wat is hiervan de stand van zaken? Kan het systeem opgelegd worden, en zo ja, wil ze daarin op Europees vlak een voortrekkersrol spelen? Ziet ze andere mogelijkheden om dergelijke ongevallen te voorkomen? Komt er een sensibiliseringscampagne? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.