U bent hier

In de kijker

Ontharding voortuinen

Onlangs kregen een aantal inwoners van Lier het bericht dat ze de verharding die ze in hun voortuin hadden aangelegd als parkeerplaats, moesten verwijderen. De stad Lier wil zodoende meer ruimte geven aan groen en waterinsijpeling in de bodem opnieuw mogelijk maken. Minister Zuhal Demir liet naar aanleiding hiervan weten dat ze werkt aan een plan om verhardingen van voortuinen te verbieden, als onderdeel van de zogenaamde Blue Deal. Hoe zal dit verbod eruit zien? Bestaat er een studie over de impact van zo’n verbod op de grondwaterstanden? Hoe wil ze lokale besturen ondersteunen? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Sam Van Rooy aan minister Zuhal Demir
2889 (2020-2021)
van Tinne Rombouts aan minister Zuhal Demir
2939 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.