U bent hier

In de kijker

Beroepskwalificaties: ontwerp van decreet

De Europese Unie vaardigde in het verleden een richtlijn uit over de erkenning van beroepskwalificaties, zodat elke Europese burger kan genieten van de vrijheid van beroep. Toch is er onduidelijkheid over de criteria die de verschillende lidstaten hanteren voor de toegang tot een beroep. Daarom vaardigde de Europese Unie in 2018 een richtlijn Evenredigheidsbeoordeling uit. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om deze richtlijn in Vlaamse regelgeving om te zetten. De leden van de commissie bespraken dit ontwerp van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

719 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
3009 (2020-2021)
van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
3012 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.