U bent hier

In de kijker

Toenemende populariteit alpaca’s

Alpaca’s worden populair als weidedieren, maar blijken in de praktijk niet zo eenvoudig te houden. Bovendien kost hun onderhoud veel geld, en daardoor ontstaat de vrees bij kwekers dat houders van deze dieren ze zullen afdanken. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover deze nieuwe hype? Hoe wil hij deze dieren beschermen? Wat onderneemt de dienst Dierenwelzijn voor het welzijn van alpaca’s? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.