U bent hier

In de kijker

Gevolgen coronacrisis deeltijds kunstonderwijs

Door de coronacrisis waren er voor de opleidingen in het deeltijds kunstonderwijs (dko) dit schooljaar minder inschrijvingen, wat gevolgen heeft voor de financiering in het schooljaar 2021-2022. De leerlingen zagen hun lestijden gehalveerd, wat tot demotivatie leidt. Daarom lanceerde het dko een petitie waarin het vraagt om een duurzame oplossing, zoals het behoud van de studiepunten en de garantie op kwalitatieve begeleiding door de leerkrachten. Hoe staat minister Ben Weyts hiertegenover? Wil hij de leerlingen van het dko een extra jaar geven? Is hij bereid om de uren leraar voor het dko de komende jaren te bevriezen? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.