U bent hier

In de kijker

Campagne coronavaccinatie: gedachtewisseling

De overheid biedt de brede bevolking de kans om zich in grootschalige centra te laten vaccineren tegen het coronavirus. Na de woonzorgcentra en het zorgpersoneel komen de voorzieningen voor personen met een handicap aan bod, naast de 65-plussers en patiënten met een onderliggende aandoening. De voorbije weken kwam de campagne stilaan op kruissnelheid, maar een heikel punt blijft de beperkte beschikbaarheid van vaccins. Vaccinaties met een bepaald vaccin zijn ook voorlopig opgeschort wegens mogelijke bijwerkingen. De leden van de commissie wisselden met minister Wouter Beke van gedachten over de campagne.

Video

Verslag

76 (2020-2021)
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding)
635 (2020-2021) nr. 8
Presentatie minister Wouter Beke (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vlaams Actieplan Suïcidepreventie II 2012 – 2020 – Eindevaluatie

Toelichting door Gwendolyn Portzky, coördinator Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), en Kirsten Pauwels, directeur Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ)

76 (2020-2021)
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding)
Verslaggever
van Suzy Wouters aan minister Wouter Beke
2818 (2020-2021)
van Celia Groothedde aan minister Wouter Beke
2482 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.