U bent hier

In de kijker

Organisatie jeugdkampen

Tijdens de voorbije paasvakantie kon de speelpleinwerking slechts deels doorgang vinden, omdat jeugdkampen met overnachting door de coronamaatregelen niet toegelaten waren. De jeugdorganisaties vragen nu duidelijke richtlijnen en protocollen om zich te kunnen voorbereiden op de komende zomervakantie. Hoeveel schade hebben de organisatoren van jeugdkampen geleden tijdens de paasvakantie? In welke tegemoetkoming voorziet minister Benjamin Dalle? Hoe kijkt hij vooruit naar de zomervakantie? Hoe wil hij gehoor geven aan de oproep van de kinderrechtencommissaris en de Vlaamse Jeugdraad om kinderen en jongeren voldoende ademruimte te geven? Ziet hij heil in zelftests voor de organisatie van de zomeractiviteiten? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.