U bent hier

In de kijker

Toekomst Boekenbeurs

Door de coronacrisis kon de hoogmis van het boek, de Boekenbeurs in Antwerpen, in het najaar van 2020 niet doorgaan. De organisator van de Boekenbeurs, Boek.be, vroeg in die periode ook bescherming tegen zijn schuldeisers. Hiervoor gold een termijn van zes maanden, maar binnen die termijn werd geen overnemer gevonden. Minister-president Jan Jambon wilde onderzoeken of er via de investeringsmaatschappij PMV een oplossing mogelijk is. BoekenOverleg formuleerde ondertussen ook een advies over de noodzakelijke stappen voor het voortbestaan van de Boekenbeurs. Wat is de stand van zaken? Hoe reageert de minister-president op het advies van BoekenOverleg? Heeft hij gesprekken gevoerd met mogelijke ondernemers? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

716 (2020-2021) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.