U bent hier

In de kijker

Kernversterkend handelsbeleid: voorstel van resolutie

In de kernen van steden en gemeenten groeit de leegstand van panden, onder andere door de hoge huurprijzen voor handelsvastgoed, en het winkelaanbod verschuift steeds meer naar baanwinkels buiten de handelskern. De coronacrisis heeft deze evolutie versneld, onder andere door de verplichte sluiting van niet-essentiële winkels en de sterke opkomst van e-commerce. Leden van de meerderheidspartijen dienden daarom een voorstel van resolutie in waarbij ze de Vlaamse Regering onder andere vragen om creatieve professionals in te zetten om advies te geven aan steden en gemeenten, in extra financiering te voorzien voor de aankoop en huur van panden, drempels weg te werken die het wonen boven winkels bemoeilijken en een digitaal platform te ontwikkelen voor kernversterking. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

704 (2020-2021) nr. 2
Presentatie voorstel van resolutie (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Elke Sleurs aan minister Hilde Crevits
2836 (2020-2021)
van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
2698 (2020-2021)
van Caroline Gennez aan minister Hilde Crevits
2706 (2020-2021)
van Imade Annouri aan minister Hilde Crevits
2712 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.