U bent hier

In de kijker

Digisprong: uitwerking op het terrein

De coronacrisis maakte pijnlijk duidelijk dat niet alle leerlingen in Vlaanderen beschikken over een ICT-toestel om de lessen in afstandsleren te kunnen volgen. Ook blijkt uit internationale vergelijkingen dat het Vlaams onderwijs inzake digitalisering achterophinkt. Daarom wil de Vlaamse Regering in het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ 375 miljoen euro investeren in een grote digisprong voor alle scholen, leerlingen en leerkrachten. Zo krijgt elk kind in het vijfde leerjaar een eigen ICT-toestel. Er blijken echter ook steeds meer cyberaanvallen te worden gepleegd op scholen, vaak zelfs door leerlingen. Hoe zal de uitrol van deze Digisprong op het terrein verlopen? Hoe zullen leerkrachten begeleid worden? Hoe wil minister Ben Weyts sterke IT-profielen aantrekken om de schoolnetwerken te beveiligen tegen cyberaanvallen? Wat met de ICT-investeringen die ouders en scholen al hebben gedaan volgens het ‘Bring Your Own Device’-principe? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

713 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Kathleen Krekels aan minister Ben Weyts
2838 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.