U bent hier

In de kijker

Duurzaamheidspremie vleesvee

De Vlaamse Regering nam zich in haar regeerakkoord 2019-2024 voor om de gekoppelde Europese steun, de zogenaamde zoogkoeienpremie, uit te faseren tegen 2027. Het Algemeen Boerensyndicaat legt nu, gesteund door Natuurpunt, een alternatief voor die premie op tafel, namelijk een duurzaamheidspremie met een aantal ecologische voorwaarden. Hoe staat minister Hilde Crevits hiertegenover? Zoekt ze naar een duurzaam alternatief zodat de vleesveesector een gelijkaardig aandeel krijgt als de gekoppelde steun? Wat is de stand van zaken van de zogenaamde graslandpremie? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Stefaan Sintobin aan minister Hilde Crevits
2872 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.