U bent hier

In de kijker

Uitstel capaciteitstarief?

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) kondigde vorig jaar de invoering aan van het capaciteitstarief voor elektriciteit vanaf 2022. De elektriciteitsfactuur zal vanaf dan grotendeels berekend worden op basis van het piekverbruik in plaats van op de werkelijk afgenomen hoeveelheid stroom. Door het arrest van het Grondwettelijk Hof over de zonnepanelen dreigen zo’n 10.000 gezinnen met zonnepanelen nu meer te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet, omdat hun meterstand op een ander moment werd opgenomen. Minister Zuhal Demir pleitte daarom recent voor uitstel van de invoering van het capaciteitstarief. Wat was de reactie van de VREG? Zal ze overleg plegen? Hoe wil de minister een oplossing bieden voor de consumenten? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.