U bent hier

In de kijker

Waterfactuur: nadelen door domicilie

Bij nieuw samengestelde gezinnen staan kinderen slechts op één adres ingeschreven. Doordat de waterfactuur wordt opgesteld op basis van het aantal gedomicilieerden per adres, bestaat het risico dat bepaalde samengestelde gezinnen benadeeld worden en andere bevoordeeld worden. Ook kotstudenten moeten meer betalen voor hun waterverbruik: ze kunnen geen korting genieten omdat ze niet gedomicilieerd zijn op hun kotadres. Hoe staat minister Zuhal Demir hiertegenover? Pleegt ze overleg met de drinkwatermaatschappijen en de Vlaams Milieumaatschappij? Hoe wil ze deze ongelijke behandelingen stoppen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Leo Pieters aan minister Zuhal Demir
2543 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.