U bent hier

In de kijker

Toekomst Doel?

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het polderdorp Doel zou verdwijnen wegens de bouw van een nieuw getijdendok. Enkele jaren geleden besliste de Vlaamse Regering echter dat het dorp kon worden gevrijwaard, maar het was ondertussen grotendeels verlaten, met vervallen gebouwen en gehavend erfgoed tot gevolg. Minister Matthias Diependaele besliste onlangs een studie te laten uitvoeren naar de mogelijkheden tot bewoning van het dorp. Wanneer zal die studie klaar zijn? Welke plaats krijgt erfgoed hierin? Met welke actoren pleegt de minister overleg? Komen ook de erfgoedverenigingen aan bod? Wat met het unieke polderlandschap? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Katja Verheyen aan minister Matthias Diependaele
2635 (2020-2021)
van Manuela Van Werde aan minister Matthias Diependaele
2674 (2020-2021)
697 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Katja Verheyen aan minister Matthias Diependaele
2635 (2020-2021)
van Manuela Van Werde aan minister Matthias Diependaele
2674 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.