U bent hier

In de kijker

Anonieme gegevens op chip huisdier

Honden en katten in Vlaanderen moeten verplicht een chip hebben, waardoor verloren gelopen dieren snel terug naar de eigenaar kunnen. Tot nu toe kon die chip worden uitgelezen door iedereen met een chiplezer, maar door de Europese privacywetgeving zullen de gegevens van de eigenaar van het dier vanaf 1 mei anoniem zijn. Hierdoor wordt het terugbezorgen van een gevonden dier omslachtiger. Eigenaars kunnen hun gegevens wel opnieuw openbaar maken als ze de chip koppelen aan hun rijksregisternummer. Wat betekent dit voor de werklast van dierenartsen? Hoe wil minister Ben Weyts eigenaars aansporen om hun gegevens te koppelen aan de chip? Start hij daarvoor een campagne? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Voorstellen voor Samenwerkingscommissie VGC-Raad

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.