U bent hier

In de kijker

Jeugddelinquentierecht: gebruik videoconferenties

Het jeugddelinquentiedecreet bepaalt dat jongeren na hun eerste fysieke verschijning voor de rechter, ervoor kunnen kiezen om daarna via videoconferentie voor de rechtbank te verschijnen. Hoe staat minister Zuhal Demir hiertegenover? Hoe wordt een minderjarige op de hoogte gebracht van zijn rechten om dit te vragen? Komt er een evaluatie van dit digitale systeem? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

15:00 uur

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.