U bent hier

In de kijker

Kunstendecreet: tweede lezing

De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in ter herziening van het bestaande Kunstendecreet. Het ontwerp wil onder andere een aantal kaders uittekenen: een ondersteuningskader voor de verschillende actoren uit de kunstensector, een beleidskader voor de verwerving van stukken voor de collectie van de Vlaamse Gemeenschap en een afsprakenkader voor grote kunstenorganisaties. Enkele weken geleden hielden de leden van de commissie hier een hoorzitting over met vertegenwoordigers van de kunstensector, de culturele bovenbouw en de kunstopleidingen. Bij de bespreking van het ontwerp van decreet vroegen leden van de oppositie een tweede lezing ervan. Hierdoor hervatte de commissie in deze vergadering de bespreking, waarna ze het ontwerp van decreet bij de stemming aannam.

Video

Verslag

677 (2020-2021) nr. 4
677 (2020-2021) nr. 7
677 (2020-2021) nr. 8
van Jan Jambon
714 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Jan Jambon (minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management)
714 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
677 (2020-2021) nr. 1
Verslaggevers
Gustaaf Pelckmans, Katia Segers en Stephanie D'Hose
Gemeenschapsaangelegenheid
Tweede lezing (Regl. art. 75)
van Jan Jambon
714 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Jan Jambon (minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management)
Toelichting

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.