U bent hier

In de kijker

Stikstofproblematiek: inkrimping veestapel?

In Nederland woedt een hevig debat over de stikstofproblematiek. Er worden voorstellen gedaan om de veestapel drastisch in te krimpen, maar dit heeft uiteraard gevolgen voor de tewerkstelling in de agrovoedingssector en voor de consument die zijn voedingspatroon zal moeten aanpassen. Ook de Vlaamse overheid zal inspanningen moeten leveren om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover de Nederlandse voorstellen? Komt er ook in Vlaanderen een studie naar de socio-economische gevolgen van een inkrimping van de veestapel? Wil ze een flankerend beleid opstellen voor een aangepast consumptiepatroon van vlees? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

09:30 uur

van Cathy Coudyser aan minister Hilde Crevits
2651 (2020-2021)
van Tom Ongena aan minister Hilde Crevits
2732 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.