U bent hier

In de kijker

Bescherming natuur en preventie dierziekten: conceptnota

Door ontbossing verdwijnen de habitats van wilde dieren, waardoor ze steeds meer in contact komen met mensen. De virussen die deze dieren dragen, zoals MERS, ebola of het coronavirus, kunnen daardoor overspringen naar de mens. Leden van Groenfractie dienden daarom een conceptnota in, waarbij ze voorstellen doen hoe Vlaanderen kan bijdragen aan een oplossing voor het probleem: inperking van de handel in vlees van wilde dieren (het zogeheten bushmeat), een vermindering van de veestapel en overgang naar duurzame veehouderij, en eventuele preventieve vaccinatie tegen deze ziektes waar nodig. De leden van de commissie bespraken deze conceptnota.

Video

Verslag

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.