U bent hier

In de kijker

Regiovorming: stand van zaken

Met de regiovorming wil de Vlaamse Regering eenheid brengen in de veelheid van lokale intermediaire structuren en zodoende komen tot grotere lokale bestuurskracht. Op 12 maart besliste de Vlaamse Regering om Vlaanderen in 17 regio’s op te delen. De gemeenten krijgen nu 10 jaar tijd om hun respectieve samenwerkingsverbanden af te stemmen op de nieuwe realiteit. De leden van de commissie wisselden met minister Bart Somers van gedachten over de stand van zaken van deze regiovorming.

 

 

Video

Verslag

64 (2020-2021)
Externe sprekers
Bart Somers (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen)
721 (2020-2021) nr. 1
668 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Hannelore Goeman aan minister Bart Somers en minister Zuhal Demir
2337 (2020-2021)
64 (2020-2021)
Externe sprekers
Bart Somers (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen)
Verslaggevers
668 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Benoeming van een verslaggever en toelichting

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.