U bent hier

In de kijker

Ondersteuning hoogbegaafde leerlingen

Uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen hebben bijzondere onderwijsnoden. Daarom zal volgend schooljaar in Houthalen een middelbare hoogbegaafdenschool van start gaan: zestien hoogbegaafde leerlingen zullen er hun eerste jaar secundair onderwijs volgen. Vindt minister Ben Weyts het een gewenste evolutie dat scholen specifiek voor deze doelgroep ontstaan? Hoe wil hij hoogbegaafden ondersteunen in het toekomstige decreet Leersteun? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.