U bent hier

In de kijker

Eerste telling dak- en thuisloosheid

De Koning Boudewijnstichting en onderzoekers van de KU Leuven en de Universiteit van Luik hebben in een aantal steden tellingen uitgevoerd over dak- en thuisloosheid. Hieruit blijkt onder andere dat het in 20 tot 30 procent van de gevallen om gezinnen met kinderen gaat, en ook heel wat jongvolwassenen kampen met deze problematiek. Hoe staat minister Matthias Diependaele hiertegenover? Zal hij bijkomende instrumenten ontwikkelen vanuit het beleidsdomein Wonen? Welke acties zal hij ondernemen? Kan de Vlaamse Regering bijdragen aan tellingen uit vervolgonderzoeken? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

676 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van An Moerenhout aan minister Matthias Diependaele
2495 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.