U bent hier

In de kijker

Sluis Zeebrugge

De Vlaamse Regering wil tijdens deze legislatuur in Zeebrugge een nieuwe zeesluis laten bouwen voor de toegang tot de achterhaven. Ze legde de locatie van de sluis vast in een voorkeursbesluit. Tegen de geplande locatie ontving de Raad van State meerdere bezwaarschriften, en in een voorlopig rapport adviseerde de auditeur van de Raad van State de vernietiging van het voorkeursbesluit. De belangenverenigingen in de haven vrezen dat het project hierdoor zal vastlopen. Wat is de stand van zaken in het dossier? Hoe wil minister Lydia Peeters tegemoetkomen aan de bezwaren van bedrijven en burgers? Zijn er gevolgen voor de fusie van de havens van Zeebrugge en Antwerpen? Wat met de timing van de bouw? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.