U bent hier

In de kijker

Anti-discriminatiecampagne voetbal negatief onthaald

Met de anti-discriminatiecampagne Football for All roept de Pro League op tot respect en verdraagzaamheid ten aanzien van de diversiteit op en rond de voetbalvelden, in het bijzonder ten aanzien van leden van lgbtqi+-gemeenschap. Dit leidde bij verschillende voetbalclubs echter tot veel negatieve reacties op de sociale media. Pleegt minister Ben Weyts hierover overleg met de voetbalwereld? Welke plannen heeft Sport Vlaanderen in de strijd tegen homo-, bi- en transfobie? Hoe wil de minister de clubs bijstaan in deze strijd? Worden de supportersverenigingen hierbij betrokken? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.