U bent hier

In de kijker

Kwetsbare leerlingen en onervaren leerkrachten

Uit onderzoek van de VUB blijkt dat de kwetsbaarste leerlingen doorgaans de leerkrachten met de minste ervaring hebben. Dit leidt tot lagere effectieve leertijd, te hoge verwachtingen en het feit dat de leerkrachten een vak geven waarvoor ze niet opgeleid zijn. Hoe wil minister Ben Weyts dit probleem aanpakken? Wil hij de aanvangsbegeleiding voor jonge leerkrachten optimaliseren? Welke ondersteuning voorziet hij op dat vlak voor de scholen? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.