U bent hier

In de kijker

Verkiezingen Catalonië

De vervroegde verkiezingen van zondag 14 februari 2021 betekenden een forse overwinning voor de partijen die de onafhankelijkheid van Catalonië nastreven. Deze partijen willen een nieuw onafhankelijkheidsreferendum houden. Minister-president Jan Jambon liet in een eerste reactie weten dat hij de dialoog hierover tussen Barcelona en Madrid wil steunen. Ziet hij een rol voor de Europese Unie om deze dialoog mogelijk te maken? Zal hij contact opnemen met de nieuwe Catalaanse regering zodra ze is gevormd? Dringt hij bij de Spaanse regering aan op een vrijlating van de Catalaanse politieke gevangenen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

654 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.