U bent hier

In de kijker

Elektriciteitsfactuur: hoorzitting

Recent besliste het Grondwettelijk Hof dat de zonnepaneleneigenaars met een digitale meter niet langer kunnen genieten van de voordelen van een (virtueel) terugdraaiende teller. De Vlaamse Regering werkt daarom aan een compensatieregeling voor de gedupeerden. Een en ander moet ook bekeken worden in het licht van de samenstelling van de energiefactuur. De leden van de commissie hielden hierover een hoorzitting met Ronnie Belmans en Pieterjan Renier van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG), en met Frank Vanbrabant en Gery Vanlommel van Fluvius.

Video

Verslag

64 (2020-2021)
Externe sprekers
Ronnie Belmans (voorzitter raad van bestuur VREG), Pieterjan Renier (algemeen directeur VREG) en Frank Vanbrabant (CEO Fluvius)
724 (2020-2021) nr. 1
656 (2020-2021) nr. 2
886 (2020-2021) nr. 1
886 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

64 (2020-2021)
Externe sprekers
Ronnie Belmans (voorzitter raad van bestuur VREG), Pieterjan Renier (algemeen directeur VREG) en Frank Vanbrabant (CEO Fluvius)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.