U bent hier

In de kijker

Stijging vastgoedprijzen

Uit de vastgoedbarometer van Fednot, de Federatie van het Notariaat, blijkt dat de prijzen voor huizen en appartementen in de centrumsteden aanzienlijk zijn gestegen. Vooral jongere kandidaat-kopers met een kleiner budget worden hierdoor uit de markt geprijsd. Ook blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Wonen dat kwetsbare huurders door de COVID-19-crisis betalingsmoeilijkheden ondervinden en dus extra risico lopen om hun huisvesting te verliezen. Hoe bekijkt minister Matthias Diependaele deze stijging van de vastgoedprijzen? Hoe wil hij jongere kopers helpen om een eigen woning te verwerven? Welke conclusies trekt hij uit het onderzoek van het Steunpunt Wonen? Hoe wil hij het bestaande systeem van huurpremie en -subsidie beter bekend maken bij de doelgroep van kwetsbare huurders? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Joke Schauvliege aan minister Matthias Diependaele
2249 (2020-2021)
van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
2256 (2020-2021)
750 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Joke Schauvliege aan minister Matthias Diependaele
2249 (2020-2021)
van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
2256 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.