U bent hier

In de kijker

Versterking van het Nederlands in Brussel

Het Integratie- en Gelijke Kansenbeleidsplan 2020-2024 van de Vlaamse Regering voorziet onder andere in de ontwikkeling van een digitale applicatie Nederlands oefenen, waarmee anderstalige Brusselaars kunnen oefenen op de vaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen. Het doelpubliek van de applicatie zijn onder meer inburgeraars, werkzoekenden en ouders met kinderen in het Nederlandstalig onderwijs. Hoe ver staat de ontwikkeling van deze app? Hoe wordt die geïntegreerd in de bestaande NT2-trajecten voor Brusselaars? Hoe wil minister Benjamin Dalle meer anderstalige Brusselaars naar deze trajecten leiden? Welke concrete maatregelen neemt hij om mee uitvoering te geven aan het Integratie- en Gelijke Kansenbeleidsplan 2020-2024?

Video

Agenda

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.