U bent hier

In de kijker

Europese koolstofheffing

De Europese Commissie wil de bestaande techniek van koolstofheffingen via het ETS-systeem uitbreiden naar fossiele brandstoffen voor verwarming of transport. Om die zogenaamde ETS-richtlijn aan te passen, is het akkoord van de EU-lidstaten nodig. De Vlaamse Regering liet weten hier weigerachtig tegenover te staan wegens bezorgdheid over de kostenefficiëntie. Wat zijn hiervoor de argumenten? Wordt het standpunt van de Vlaamse Regering gedeeld door de andere regeringen in België? Verwacht minister Zuhal Demir dat de Europese Commissie rekening houdt met de Vlaamse bekommernissen? Hoe wil ze de effecten van een mogelijke Europese koolstofheffing voor de Vlaamse gezinnen en economie berekenen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

638 (2020-2021) nr. 4
886 (2020-2021) nr. 1
886 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Jos D'Haese aan minister Zuhal Demir
2166 (2020-2021)
638 (2020-2021) nr. 1
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.