U bent hier

In de kijker

Export van plasticafval

Uit de media blijkt dat er in de haven van Antwerpen illegale transporten van vervuild plasticafval vertrekken. De controle door de Milieu-inspectie hierop zou tekortschieten door een gebrek aan controlepersoneel. Een en ander heeft negatieve gevolgen voor het milieu in de landen waar het plasticafval in de natuur terechtkomt. Is minister Zuhal Demir op de hoogte van deze criminele praktijken? Komen er meer inspecteurs? Wil ze de eigen verwerkingscapaciteit verhogen, zodat er minder afval moet worden uitgevoerd? Welke acties wil ze ondernemen om deze illegale circuits te stoppen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
2000 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.