U bent hier

In de kijker

Omzetting Europese AVMD-richtlijn: ontwerp van decreet

Twee jaar geleden werd de Europese richtlijn Audiovisuele Mediadiensten (AVMD-richtlijn) gepubliceerd. Door deze richtlijn zullen lineaire en niet-lineaire televisie meer op gelijke voet concurreren met elkaar. Hij voert ook nieuwe regels in voor videoplatformdiensten die kijkers, en in het bijzonder minderjarigen, beter moeten beschermen tegen gewelddadige, schadelijke en haatzaaiende inhoud. Deze richtlijn moet in Vlaamse regelgeving worden omgezet, en daarvoor hield de commissie vorig zittingsjaar een aantal hoorzittingen met stakeholders. Recent diende de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet in dat de richtlijn omzet in Vlaamse regelgeving, gepaard aan een aantal andere wijzigingen van het Mediadecreet. In een vorige vergadering week hielden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met experts uit de sector, in deze vergadering bespraken ze het ontwerp van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

644 (2020-2021) nr. 3
644 (2020-2021) nr. 4

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Maurits Vande Reyde aan minister Benjamin Dalle
2151 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.