U bent hier

In de kijker

Coronaveilige omgevingen voor jongeren

Jongeren- en studentenverenigingen wijzen erop dat de coronacrisis, door de beperkende maatregelen en het ontbreken van contactonderwijs, een grote impact heeft op het welzijn van jongeren en studenten. Ze vragen dat de lokale besturen plaatsen zouden creëren waar jongeren elkaar virusveilig kunnen ontmoeten. Hoe ziet minister Bart Somers de heropstart van het contactonderwijs in het hoger onderwijs in studentensteden? Welke initiatieven wil hij nemen om die veilige plaatsen te helpen creëren? Pleegt hij hierover overleg met zijn collega-ministers? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

627 (2020-2021) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.