U bent hier

In de kijker

GAS-boetes voor snelheidsovertredingen

Sinds 1 februari 2021 kunnen lokale besturen snelheidsovertredingen op hun grondgebied beboeten via de GAS-regels. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) merkt echter op dat hierbij juridische en praktische problemen opduiken, waardoor straffeloosheid voor de bestuurders dreigt. De VVSG suggereert dan ook om de juridische hiaten weg te werken via een hersteldecreet. Heeft minister Lydia Peeters weet van deze problemen? Hoe wil ze de rechtszekerheid van de verkeershandhaving garanderen? Ziet ze heil in een hersteldecreet? Hoeveel gemeenten hebben reeds GAS-boetes voor snelheidsovertredingen uitgeschreven? Bekijk het verslag.

 

 

Video

Verslag

54 (2020-2021)
Externe sprekers
Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)
732 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Els Robeyns aan minister Lydia Peeters
2159 (2020-2021)
54 (2020-2021)
Externe sprekers
Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)
Verslaggever

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.