U bent hier

In de kijker

Positie laaggeschoolden op arbeidsmarkt

Een rapport van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid (HRW) toont aan dat Vlaamse laaggeschoolden het in vergelijking met de buurlanden moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. De HRW pleit dan ook voor levenslang leren, positieve werkgelegenheidsstimuli en begeleiding van de meest kwestbaren naar werk. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover de bevindingen uit het rapport? Hoe wil ze de aanbevelingen omzetten in beleidsacties? Welke rol ziet ze voor overheidsdiensten om arbeidskansen te bieden aan kwetsbare personen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.