U bent hier

In de kijker

Nieuwe aanbevelingen Wereldgezondheidsorganisatie over bewegen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft onlangs de nieuwe aanbevelingen over bewegen van de Wereldgezondheidsorganisatie omgezet naar de Vlaamse context. Een van de belangrijkste wijzigingen is de idee dat elke fysieke stap telt voor een positief gezondheidseffect. Hoe zal minister Ben Weyts de nieuwe aanbevelingen bekendmaken in de sportsector? Hoe wil hij daarbij de brede bevolking meer aansporen tot sportactiviteiten? Wat is de stand van zaken van het Sportkompas, dat kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.