U bent hier

In de kijker

Omzetting Europese AVMD-richtlijn: ontwerp van decreet

Twee jaar geleden werd de Europese richtlijn Audiovisuele Mediadiensten (AVMD-richtlijn) gepubliceerd. Door deze richtlijn zullen lineaire en niet-lineaire televisie meer op gelijke voet concurreren met elkaar. Hij voert ook nieuwe regels in voor videoplatformdiensten die kijkers, en in het bijzonder minderjarigen, beter moeten beschermen tegen gewelddadige, schadelijke en haatzaaiende inhoud. Deze richtlijn moet in Vlaamse regelgeving worden omgezet, en daarvoor hield de commissie vorig zittingsjaar een aantal hoorzittingen met stakeholders. Recent diende de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet in dat de richtlijn omzet in Vlaamse regelgeving, gepaard aan een aantal andere wijzigingen van het Mediadecreet. Minister Benjamin Dalle lichtte dit ontwerp van decreet toe in de commissie. Daarna volgde een hoorzitting met Simon Delaere van de sectorraad Media van de Strategische Adviesraad Cultuur (SARC) en met Tim Raats van iMinds-SMIT.

Video

Verslag

644 (2020-2021) nr. 3
644 (2020-2021) nr. 4
644 (2020-2021) nr. 3

Agenda

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.