U bent hier

In de kijker

Aanbod in duaal leren

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) bracht onlangs een advies uit over de nieuwe programmatieaanvragen Duaal Leren in het secundair onderwijs. Daarin formuleerden ze een aantal bezorgdheden over de garantie op voldoende leerwerkplekken. In de opleidingen met dubbele finaliteit en in Se-n-Se-opleidingen (secundair na secundair) is het aanbod aan duaal leren heel klein. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover het advies van de SERV? Is de huidige programmatieprocedure voor verbetering vatbaar? Zal hij overleg tussen de onderwijs- en werkpartners opstarten? Welke acties wil hij ondernemen om duaal leren in een positief daglicht te stellen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Koen Daniëls aan minister Ben Weyts
1889 (2020-2021)
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
1928 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.