U bent hier

In de kijker

Bescherming ruimtelijk bedreigde bossen: voorstel van resolutie

Een klein derde van de bossen in Vlaanderen ligt in een gebied met niet-groene ruimtelijke bestemming zoals bedrijvigheid, woongebied of landbouwgebied. Deze bossen genieten niet dezelfde bescherming als bossen in bosgebied. Om deze bossen beter te beschermen tegen mogelijk rooien, dienden leden van de Groenfractie een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering onder andere vragen om een strikter afwegingskader in te voeren voor ontbossingsaanvragen. De leden van de commissie bespraken het voorstel van resolutie en verwierpen het bij de stemming.

Video

Verslag

489 (2020-2021) nr. 2
Presentatie van de indieners (pdf)
628 (2020-2021) nr. 5

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

489 (2020-2021) nr. 1
Verslaggever
Benoeming van een verslaggever, bespreking en eventueel stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.