U bent hier

In de kijker

Optimaliseren handelshuur: conceptnota

De leegstand van handelspanden in stadscentra neemt toe. Winkels vestigen zich vaker in de rand van de steden omdat ze daar meer oppervlakte kunnen benutten aan een lagere prijs. De coronacrisis heeft er ook toe geleid dat meer mensen hun goederen online aankopen, waardoor winkels hun klanten zagen verdwijnen. Vooralsnog blijven restaurants en cafés gesloten, maar de huur van deze panden blijft doorlopen, wat veel ondernemers in de sector in financiële problemen brengt. Leden van de N-VA-fractie dienden daarom een conceptnota in, waarin ze voorstellen doen om de regelgeving voor de handelshuur dynamischer, performanter en slagkrachtiger te maken. Zo pleiten ze voor de mogelijkheid om de huurbetalingen tijdelijk op te schorten en flexibele terugbetalingstermijnen in te voeren. De leden van de commissie bespraken deze conceptnota.

Video

Verslag

610 (2020-2021) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.